Doktr in jouw praktijk

Toegankelijkheid van zorg is enorm belangrijk voor ons, daarom streven wij naar eenvoudige en intuïtieve videoconsultaties voor arts én patiënt. Doktr is er voor jouw praktijk maar ook voor huisartsenkringen en huisartsenwachtposten. Zo bouwen we aan een toekomst waarin fysieke en digitale consultaties elkaar naadloos aanvullen.

De voornaamste voordelen van Doktr op een rijtje:

 • Gemakkelijke integratie in jouw praktijk
 • Een betere work-life balance
 • Verlies minder tijd
 • De beste digitale ervaring voor jouw patiënten

Ga aan de slag met Doktr

 • Verminder je administratie
  Via Doktr komen patiënten automatisch in jouw digitale wachtzaal terecht. Hier doorlopen ze een medische triage terwijl ze op jou wachten. Ben je klaar voor de consultatie? Dan contacteer jij de patiënt. Tijdens de consultatie zorgen wij ervoor dat je alle informatie voorhanden hebt om een dossier aan te maken of de patiënt op te zoeken in jouw EMD-software. Bovendien voorzien wij een geïntegreerde betalingsmodule.
 • Werk op jouw tempo
  Jij bepaalt zelf de openingsuren van jouw Digitale wachtzaal. Zo kan je jouw videoconsultaties flexibel inplannen binnen jouw praktijkwerking. Kies je voor vrije raadplegingen of werk je toch liever via een online agenda, laat het ons weten. Zo kan je al jouw consultaties op afstand inplannen wanneer het jou uitkomt en word je niet langer gestoord tijdens je fysieke consultaties. De gewonnen tijd? Die kan je invullen zoals je wil.
 • Meer informatie dankzij video
  Videoconsultaties maken net hun intrede in België, toch lijkt het ons onwaarschijnlijk dat we zullen terugkeren naar een tijdperk waar de telefoon het kanaal is voor consultaties op afstand. Videoconsultaties staan jou als zorgverlener toe naast het auditieve ook een visuele inschatting te maken van jouw patiënt, meer informatie dus voor een weloverwogen diagnose.
 • Breid je zorgaanbod uit
  Patiënten zijn meer dan ooit op zoek naar comfort en eenvoud in hun zorgtraject. Niet voor elke consultatie is een bezoek aan de praktijk nodig. Wij helpen jouw praktijk om hiermee om te gaan. Zo kom je jouw patiënten tegemoet in hun verwachtingen en kan jij efficiënter te werk te gaan, een win-win dus.

Geïnteresseerd?

Ben je benieuwd hoe videoconsultaties jouw praktijkwerking kunnen ondersteunen? Volg dan de stappen hieronder en wij brengen je in contact met één van onze experts.

Gegevens invullen

Veelgestelde vragen

Zijn er patiënten die je wekelijks wilt opvolgen, maar die niet telkens de verplaatsing kunnen maken naar jouw praktijk? Via Doktr leg je gemakkelijk contact op een persoonlijke manier.

Genoeg van alle telefoontjes? Breng je patiënten op de hoogte van de openingsuren van jouw digitale wachtzaal. Via Doktr bepaal je zelf wanneer je jouw patiënten opbelt. Bovendien kan je bestanden zoals voorschriften en attesten op een beveiligde manier delen met je patiënten.

Heeft een collega het te druk of nood aan een pauze? Spreek af dat zijn of haar patiënten welkom zijn in jouw digitale wachtzaal.

Van zodra je afgestudeerd bent als huisarts, kan je Doktr worden. Ben je als HAIO geïnteresseerd om met ons te werken? Dan is het akkoord en de supervisie van je stagementor nodig. Contacteer ons gerust voor meer informatie of vul bovenstaande formulier in. Tot snel!

Allereerst ben je een huisarts met een Belgisch RIZIV-nummer en een werkende praktijk. Om een goede dienstverlening te kunnen garanderen merken wij dat onze dokters verder minstens volgende zaken nodig hebben:

 • Toegang tot een EMD systeem
 • Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering
 • Een goede internet verbinding
 • Een headset
 • 2 schermen - 1 voor je EMD en 1 voor onze carealot web interface.
 • Een aparte werkruimte om in alle rust en privacy je videoconsultaties te doen.
 • Blokken van minstens 2 uur voor videoconsultaties

Wij garanderen onze patiënten dat er doktrs aanwezig zijn op het platform, elke weekdag tussen 8u en 19u. Als arts kan jij flexibel je uren kiezen en aangeven wanneer jij beschikbaar bent voor videoconsultaties. Op zoek naar een oplossing voor jouw wachtpost? We bekijken graag hoe Doktr tijdens week- en weekendwachten kan ingeschakeld worden voor artsen van wacht.

Doktr is geen spoeddienst

De huisartsen via de Doktr app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.