Navigatie overslaan
Taal wijzigen

Snel toegang tot een huisarts via je smartphone

CM zet mee de schouders onder Doktr, de app om snel en gemakkelijk een dokter te spreken via videoconsultatie, waar je ook bent. Voor jezelf of je gezin? In België of in het buitenland? Met de Doktr-app heb je een beschikbare arts of je eigen huisarts in je broekzak.

Ontdek hier hoe je makkelijk een arts raadpleegt via je smartphone!

Online medisch advies van erkende artsen

Ziekte komt altijd ongelegen. Het is best frustrerend als je dan lang moet wachten op een doktersafspraak of als je geen arts vindt bij jou in de buurt.

Dankzij Doktr kun je binnen de 30 minuten met een Belgische erkende huisarts spreken tijdens de kantooruren. Doktersbriefje of attest nodig? De app geeft je onmiddellijke toegang tot de nodige documenten. Gebruikt je vaste huisarts ook Doktr? Dan kun je gemakkelijk digitaal contact met hen

Hoe Doktr gebruiken met CM? 

 1. Download de Doktr app en registreer je met itsme®. Zo krijg je veilig en snel toegang. Rechtstreeks vanuit de CM-app? Dat kan ook dankzij de rechtstreekse link. Kies in de CM-app voor ‘Videogesprek' en open daar ‘Doktr’. Heb je de Mijn CM-app nog niet? Installeer hem snel: naast de Doktr-app vind je er je terugbetalingen, gele klevers, je verzekeringen en heel wat meer.
 2. Intake en toewijzing arts: duid één van de symptomen aan en beantwoord een paar simpele vragen. Je spreekt dan met één van onze ervaren, beschikbare Belgische artsen. Je kan ook je vaste huisarts raadplegen als deze al aangesloten is bij Doktr.
 3. Doktersgesprek: de dokter stuurt je een bericht en start de videoconsultatie via de app.
 4. Nazorg, attesten en voorschrift: Na afloop van het gesprek krijg je een samenvatting in de app. De conversatie blijft nog 24 uur open.
 • Beslist de dokter dat je te ziek bent om te gaan werken? Dan krijg je een afwezigheidsattest via de app.
 • Heb je medicatie nodig? Je vindt de voorschriften op het federale gezondheidsportaal of op je eID.

Kostprijs

De kosten van een consultatie via Doktr zijn afhankelijk van je situatie.

 • Had je in de afgelopen 2 jaar minstens 1 fysieke raadpleging bij een (vaste) arts? Dan betaal je 4 euro remgeld, of 1 euro als je recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.
 • Als dat niet het geval is, betaal je 26,01 euro voor een raadpleging. Houd er rekening mee dat er geen tussenkomst van de sociale zekerheid of je verzekering is in dit bedrag. Gelukkig spaar je via Doktr niet enkel heel wat tijd uit, maar ook verplaatsingskosten dankzij de raadpleging op afstand.

Een sterk partnerschap tussen CM en Doktr

Sinds 2022 bouwen CM en Doktr samen aan de toekomst van de gezondheidszorg. Het doel? Kwaliteitsvolle, toegankelijke zorg aanbieden.

Als patiënt kun je fysieke consultaties aanvullen met digitale raadplegingen. Tegelijk houden we rekening met de noden en wensen van artsen en zorgverleners.

Bovendien zet Doktr in op videobellen op een toegankelijke, veilige en gebruiksvriendelijke manier: volledig in lijn met de waarden van CM.

Veelgestelde vragen

Vrouw gebruikt Doktr-app op smartphoneScreenshot van de Doktr-app

Raadpleeg snel een erkende huisarts via je smartphone

 • Zonder afspraak
 • Waar je ook bent
 • Digitale voorschriften en ziektebriefjes
Ontdek het op Google PlayDownload in de App Store
QR-code Doktr-app
Scan en download Doktr