Heb je een vraag?
Een vraag over de Doktr app? Ontdek hieronder het antwoord op de veelgestelde vragen.
Download de Doktr-app op je smartphone via de App Store of Google Play. Open daarna de app en registreer meteen met itsme®. Na de registratie ontvang je een bevestigingsmail om je registratie definitief te bevestigen.
Om veilig in te loggen, vragen we om jezelf te identificeren via itsme®. Ga aan de slag met itsme® door de app te downloaden via je smartphone en de registratie te doorlopen. Deze handige video legt je in 1,5 minuut eenvoudig uit hoe dit moet.
Itsme® wordt gebruikt voor een veilige identificatie, zodat we een veilige en snelle zorg kunnen verlenen
Ja, als de dokter beslist dat je medicatie nodig hebt voor je klachten, dan zal hij/zij je het juiste voorschrift bezorgen.
Je kan je voorschriften terugvinden via het federale gezondheidsportaal “Mijngezondheid” waar je kan inloggen met itsme® en naar 'openstaande medicatie voorschriften' kan gaan.
Als de dokter vindt dat je te ziek bent om te werken, zal hij/zij je een afwezigheidsattest bezorgen. Dit attest zal je via de chat toegestuurd worden en blijft 24 uur beschikbaar.
Onze artsen kunnen geen geneesmiddelen voorschrijven die verslaving en/of afhankelijkheid veroorzaken. Dit omvat alle slaap- en kalmeermiddelen, middelen gebruikt bij behandeling depressie en andere psychische aandoeningen alsook bepaalde categorieën pijnstillende middelen (enkel pijnstillende middelen op basis van paracetamol kunnen voorgeschreven worden).
Indien je je eigen huisarts wil spreken, zal het afhankelijk zijn van zijn/haar beschikbaarheid op Doktr. Het support-team, beschikbaar via de chat, zal jou deze info meedelen.
Daarnaast bieden we de mogelijkheid om zo snel mogelijk een andere beschikbare arts te spreken. We optimaliseren altijd het aantal beschikbare artsen op het Doktr-platform, omdat het ons doel is om je zo snel mogelijk toegang te geven tot de hulp die je nodig hebt. Onder normale omstandigheden duurt het dan ook maar een paar minuten om effectief van start te gaan en een dokter te spreken. Op bepaalde momenten kan er een langere wachttijd zijn omdat er uitzonderlijk veel mensen tegelijkertijd een videoconsultatie wensen. In dat geval krijg je een plaats in de wachtrij en kan je de wachttijd opvolgen in de app. Je ontvangt een melding wanneer je aan de beurt bent, op voorwaarde dat je je meldingen van de Doktr-app geactiveerd hebt in de instellingen
Je kan de openingsuren van onze Doktr-app voor deze week bekijken op onze homepagina!
Ja. Op dit moment werken we enkel met huisartsen via onze app. Op basis van hun medische beoordeling kunnen zij je doorverwijzen naar een andere zorgverlener indien nodig.
Ja. We helpen kinderen van alle leeftijden. Wanneer kinderen jonger dan 18 jaar betrokken zijn, dient de ouder of voogd in te loggen en dient in de Doktr-app de categorie ‘kind’ te kiezen. Zorg ervoor dat je het rijksregisternummer van het kind bij de hand hebt.
Momenteel bieden wij onze dienst enkel aan in het Nederlands en in het Frans. Aarzel niet om ons te laten weten waneer je onze dienst in een andere taal wenst te gebruiken. Je kan ons hierover bereiken op customerservice@doktr.be. Op basis hiervan bekijken we welke andere talen we naar de toekomst toe zouden kunnen aanbieden.
Ontdek of je huisarts aanwezig is op het platform door te klikken op de categorie ‘Mijn vaste huisarts spreken’ en de achternaam van je huisarts in te geven in het zoekveld. Wij zullen dan controleren of je huisarts al werkt met het Doktr-platform. Als dit het geval is, zal het support team van Doktr eerst nagaan of je huisarts beschikbaar is en, zo ja, zullen zij jou in contact brengen met hem/haar.
Als je huisarts niet werkt met het Doktr-platform of niet beschikbaar is, beslis je ofwel om te wachten tot je huisarts beschikbaar is, ofwel kan je kiezen om onmiddellijk een andere beschikbare arts te spreken. Maak je geen zorgen, al onze dokters zijn gekwalificeerd, geaccrediteerd en zorgvuldig geselecteerd op hun medische en digitale kennis. Zo verzekeren we een constante kwalitatieve dienstverlening.
Wil je toch in de toekomst je eigen huisarts spreken via de Doktr-app? Dan kan je hem of haar gemakkelijk uitnodigen door op deze link te klikken. Wij hebben de voornaamste voordelen voor arts en patiënt alvast opgelijst. Het enige wat je nog moet doen is het emailadres van je huisarts invullen en versturen.
Je kan aangeven dat je je vaste huisarts wil spreken door te klikken op de categorie ‘Mijn vaste huisarts spreken’ en de achternaam van jouw vaste huisarts in te geven in het zoekveld. Het support team van het Doktr-platform zal dan nagaan of jouw vaste huisarts beschikbaar is en, zo ja, zullen zij jou in contact brengen met hem/haar.
Iedereen kan Doktr gebruiken. Indien je medisch huis met Doktr werkt, kan je hen contacteren via “mijn vaste huisarts spreken”. Indien niet, kan je steeds een andere beschikbare huisarts spreken.
Je kunt voor alle suggesties en klachten over het gebruik van de app of website terecht bij onze klantenservice op customerservice@doktr.be. We proberen alle vragen zo snel mogelijk op te lossen en houden je hiervan op de hoogte. We horen graag al jouw goede ideeën over patiëntervaringen en app-mogelijkheden. Let er wel op dat je geen medische informatie deelt met dit e-mailadres. Onze support staf mag dergelijke informatie namelijk niet behandelen.
Indien je specifieke klachten zou hebben over de medische info of over een behandeling die je hebt gekregen van één van onze dokters, dan kan je voor één van de volgende opties kiezen:
- Neem rechtstreeks contact op met ons interne bemiddelingsteam op mediationteam@doktr.be
- Neem contact op met de federale ombudsdienst
Er zijn 2 mogelijke scenario's:
- Je hebt een consultatie met een beschikbare arts, die niet je vaste arts is: je betaalt 24,21 voor de consultatie. Dit bedrag wordt niet terugbetaald. Dit is te wijten aan de nieuwe wetgeving inzake teleconsultaties die sinds 01/08/2022 van toepassing is. Er zijn geen uitzonderingen (bijv. VIPO of andere).
- Indien je een raadpleging hebt bij je eigen huisarts (dit is de huisarts waar je je globaal medisch dossier bij hebt of bij wie je minstens één fysieke consultatie hebt gehad in de laatste twee jaar): dan betaal je maximaal 4 euro remgeld en als je aangesloten bent bij Solidaris Wallonie wordt dit volledig terugbetaald.
Om de consultatie in de Doktr-app te betalen, kan je gebruik maken van de Payconiq-App of je bank-app als je bij KBC, CBC, Belfius of ING aangesloten bent. De arts zal je voor het starten van de consultatie een betaalverzoek sturen via een link. Deze link zal je naar je Payconiq-of bank-app leiden, zodat je de betaling kan voltooien. Indien de betaling geslaagd is, zal de arts de videoconsultatie opstarten.
LET OP: voordat je met een consultatie begint, adviseren wij je om de nodige app al te installeren als je deze nog niet op je smartphone zou hebben. In geval van technische problemen met een betaling, kan je via e-mail contact opnemen met onze klantendienst customerservice@doktr.be.
De betaling van de consultatie gebeurt voor de arts het gesprek of de videoconsultatie start. Hij zal jou een link doorsturen. De betaling gebeurt meteen. Als de dokter de betaling niet ontvangt, zal hij het gesprek sluiten. Belangrijk om te weten is dat de link voor de betaling slechts 20 minuten geldig is. Als je te veel tijd neemt om te betalen, kan je nadien nog steeds een nieuwe link aan de dokter vragen.
In geval van technische problemen met een betaling, kan je via e-mail contact opnemen met onze klantendienst: customerservice@doktr.be . Stuur het betalingsbewijs voor de zekerheid door in bijlage. Onze klantendienst zal het probleem zo snel mogelijk oplossen.
De arts stuurt een link door om de betaling uit te voeren. Deze link kan je alleen via de chat van de Doktr-app ontvangen. Accepteer nooit een betaling van Doktr buiten dit proces. Het zou om fraude kunnen gaan.
Ja, indien je voor de categorie “mijn vaste huisarts” hebt gekozen, maar je vaste huisarts niet beschikbaar is op het platform, kan je een andere beschikbare arts spreken. Je globaal medisch dossier blijft in dat geval nog steeds bij je vaste huisarts, maar de beschikbare dokter kan, met jouw expliciete toestemming, je dossier inkijken en je vaste huisarts achteraf informeren van de videoconsultatie aan de hand van een elektronisch verslag. Op deze manier is je vaste huisarts op de hoogte van de zorg die je bij ons hebt ontvangen en wordt zo de continuïteit van de zorg gegarandeerd.
Nee, dat is niet verplicht. Je kan bij Doktr terecht zonder toegang te geven tot je globaal medisch dossier. We gaan je sowieso enkele vragen stellen zodat de behandelende dokter jou en je klachten leert kennen. Je kan er expliciet voor kiezen om de behandelende dokter al dan niet toegang te geven tot je globaal medisch dossier, zodat hij/zij toegang heeft tot andere belangrijke zorginformatie uit het verleden.
Volg deze stappen om de toegang van de dokter tot je globaal medisch dossier te herroepen:
- Ga naar federale ombudsdienst
- Log in met itsme®
- Kies 'toegangsbeheer'
- Kies 'therapeutische relaties'
De gegevens die we via itsme® over jou verzamelen, worden gebruikt om je identiteit te bevestigen. Deze gegevens en de gegevens die via de chatbot worden verzameld, worden vervolgens uitsluitend door de desbetreffende dokter gebruikt met het doel je een vlotte en professionele zorgverlening aan te bieden. Ook het videogesprek tijdens de videoconsultatie is volledig vertrouwelijk tussen jou en de dokter en wordt niet opgenomen. Al deze gegevens zijn gedurende 24 uur na beëindiging van de videoconsultatie beschikbaar voor jou en de dokter met wie je een videoconsultatie had.
Het support team heeft geen toegang tot de gezondheidsgegevens die je voorafgaand aan de consultatie hebt gedeeld, de afbeeldingen met betrekking tot symptomen of gezondheidsgegevens die je via de app en/of mondeling tijdens de videoconsultatie aan de dokter hebt meegedeeld.
Na maximaal 24 uur wordt alle tijdens je consultatie uitgewisselde informatie verwijderd. We bewaren alleen de metadata van je gesprek, namelijk de door de dokter uitgevoerde acties alsook de acties die automatisch worden geregistreerd in Doktr (bijv. het begin en einde van de videoconsultatie), met inbegrip van hun tijdsaanduiding. Het doel van deze archivering is om te rapporteren over onze activiteiten en de kwaliteit van de dienstverlening. Ook de categorie waarop elke videoconsultatie betrekking heeft (bijvoorbeeld, covid, allergie, luchtwegen, ...) wordt door ons in geanonimiseerde vorm bewaard en enkel voor statistische doeleinden.
Om de Doktr-app te gebruiken verwerken wij jouw persoonlijke en gezondheidsgegevens zodat een teleconsultatie kan plaatsvinden. Je hiervoor dan ook je toestemming geven wanneer je de app wil gebruiken. Jouw gezondheidsdata worden sowieso maar maximum 24 uur bewaard op ons platform. Je kan steeds je toestemming intrekken door een mailtje te sturen naar customerservice@doktr.be met de vermelding van je naam, voornaam en telefoonnummer en de expliciete vermelding dat je je toestemming om persoonlijke- en gezondheidsdata te delen wil intrekken. Dit betekent dat wij jouw account bij ons zullen verwijderen. Als je opnieuw wil inloggen zal je dan ook opnieuw toestemming moeten geven.
Heb je hierboven het antwoord op je vraag niet gevonden? Contacteer ons gerust via customerservice@doktr.be. Let erop dat je geen medische informatie deelt met dit e-mailadres. Onze support staf mag dergelijke informatie namelijk niet behandelen.
De huisartsen via de Doktr app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.