AG en Doktr bundelen de krachten om teleconsultaties te ondersteunen
15 december 2022
De teleconsultatie-app Doktr en AG, als marktleider op het vlak van collectieve gezondheidszorgverzekeringen in België, slaan de handen in elkaar om de toegankelijkheid van digitale consultaties te bevorderen. Na een pilootfase van enkele maanden bij AG-medewerkers volgt in 2023 een uitgebreidere uitrol van de app voor ondernemingen die een collectieve gezondheidszorgverzekering afsloten bij AG. Het gaat om een sterk partnerschap tussen twee Belgische ondernemingen met dezelfde ambitie: een ecosysteem uitbouwen dat het specifieke Belgische zorgmodel ondersteunt en voorbereidt op een toekomst van hybride raadplegingen, een mix van fysieke en digitale contacten.
Bredere uitrol van de Doktr-app
Meer dan een jaar geleden lanceerde Proximus de Doktr-app. Met deze app kunnen patiënten, dankzij een verbinding via itsme®, op een eenvoudige en veilige manier online een erkende arts in België raadplegen. Al sinds zijn lancering, zet Doktr in op een actieve en constructieve dialoog met andere spelers die willen meewerken aan de ontwikkeling van videoconsultaties.
Nieuw partnerschap met AG
Met dit nieuwe partnerschap willen Doktr en AG het gebruik van videoconsultaties bevorderen en de bekendheid en toegankelijkheid ervan vergroten.
Enkele maanden geleden startte een pilootproject waarbij AG-medewerkers gebruik konden maken van de Doktr-app. In 2023 volgt de bredere uitrol van de Doktr-app naar de aangeslotenen van de ondernemingen die bij AG een collectieve gezondheidszorgverzekering hebben afgesloten. Met een marktaandeel van meer dan 24,1% in dit type verzekeringen beschikt AG over een zeer groot klantenbestand dat toegang krijgt tot de Doktr-app.
Benoit Halbart, Managing Director AG, Employee Benefits & Health Care:
Als toonaangevende zorgverzekeraar volgt AG de nieuwe digitale technologieën en innovaties op het gebied van telegeneeskunde op de voet, net als de geleidelijke evolutie naar een hybride zorgmodel waarin teleconsultaties een zinvolle aanvulling vormen op de traditionele raadplegingen. Dit model heeft niet alleen voordelen voor huisartsen, maar ook voor patiënten die zich niet meer hoeven te verplaatsen voor een consult. Bij AG zijn we ervan overtuigd dat de toekomst ligt in deze hybride consultaties, omdat ze de patiënten extra flexibiliteit bieden. We willen dit op een duurzame manier promoten. Daarom ondersteunen wij Doktr bij de verdere uitrol van de teleconsultatie-app.
Concreet wordt de toegang tot de app rechtstreeks geïntegreerd in de eigen app van AG, de AG Health-app. Tegelijkertijd voegt AG nieuwe diensten aan de app toe. "Door deze app eerst aan onze eigen medewerkers aan te bieden, verhoogden we de geloofwaardigheid ervan en het vertrouwen van potentiële gebruikers. Daarom besloten we de app ook te promoten bij onze klanten-werkgevers. Op die manier verbeteren we ook de toegankelijkheid van de eerstelijnszorg bij werknemers van bedrijven," legt Benoit Halbart uit.
Jan Van Wijnendaele, Managing Director van Doktr:
Met Doktr willen we patiënten op een veilige en gebruiksvriendelijke manier in verbinding brengen met een zorgverlener. Ook voor bedrijven is de toegankelijkheid naar zorg voor hun werknemers belangrijk. We zijn daarom verheugd om Doktr ook ter beschikking te stellen van lokale ondernemingen en hun medewerkers. Het is een volgende stap in onze ambitie om Doktr zo breed mogelijk in te zetten ter ondersteuning van het lokale eco-systeem.
Over AG
Met een marktaandeel (eind 2021) van 23,1% is AG leider op de Belgische verzekeringsmarkt. AG verdeelt zijn producten via verschillende kanalen zodat elke klant op de hem passende manier bediend wordt: via onafhankelijke verzekeringsmakelaars en Fintro-agenten, via de kantoren van BNP Paribas Fortis en bpost bank en in samenwerking met grote ondernemingen en bedrijfssectoren voor hun groepsverzekeringen. In collectieve gezondheidszorgverzekeringen heeft AG, met ongeveer 1 miljoen aangeslotenen, een marktaandeel van 24,1%. AG telt meer dan 4.300 gespecialiseerde medewerkers. Voor meer informatie, raadpleeg www.ag.be.
Gerelateerde artikels
- Een cruciale stap voor Doktr als pionier in teleconsultaties Doktr breidt verder uit. Vanaf nu kunnen gebruikers van de Doktr-app niet alleen rekenen op snelle medische zorg van een huisarts, maar ook op professionele psychologische ondersteuning in beide landstalen. Dit is een belangrijke stap in de evolutie van Doktr, dat complete zorg en ondersteuning mogelijk wil maken voor zowel lichamelijke als geestelijke problemen, precies wanneer het nodig is.
18 september 2024
Begeleiding terug-naar-werk-coördinator nu ook digitaal bij CM Gezondheidsfonds
Leden van CM Gezondheidsfonds die arbeidsongeschikt zijn, kunnen voortaan ook digitaal in gesprek gaan met een terug-naar-werk-coördinator van de mutualiteit. CM sloeg daarvoor de handen in elkaar met de digitale gezondheidsdienstverlener Doktr. “We willen de terugkeer naar werk zo laagdrempelig mogelijk maken”, zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.13 september 2024
Meer dan helft Belgen staat al open voor videoconsultatie met huisarts
Dalende beschikbaarheid huisartsen noopt tot aanpassing gedrag Een dringende afspraak maken bij je huisarts? Of überhaupt nog een huisarts vinden die nieuwe patiënten aanvaardt? Het is vandaag helaas geen evidentie meer in ons land. In heel wat Europese landen vormt videoconsultatie vandaag al een deel van oplossing voor deze problematiek. Maar België hinkt nog achterop. Goed nieuws echter: meer dan de helft van de Belgen geeft ondertussen aan er al open voor te staan, zo blijkt uit de enquête[1] die werd uitgevoerd in opdracht van Doktr, de Belgische videoconsultatie-app, en AG Insurance, de Belgische marktleider in groepsverzekeringen. Op korte termijn kunnen videoconsultaties ook in België de druk op de gezondheidszorg mee helpen verlichten, en zo de toegang tot medische zorg vereenvoudigen.18 december 2023
Doktr lanceert online consultaties met psychologen in samenwerking met Solidaris
Sinds de lancering in 2021 hebben al 105.000 Belgen zich geregistreerd op de Doktr-app om makkelijk een huisarts te kunnen contacteren via hun smartphone. Maar er is meer! Vanaf januari 2024 biedt Doktr ook online raadplegingen met erkende psychologen aan. Samen met Solidaris Wallonië maken ze zo ook mentale zorg toegankelijker én betaalbaarder. Elk mentaal probleem zal bespreekbaar zijn in een eenvoudig, veilig en digitaal proces.
Doktr is geen spoeddienst
De huisartsen via de Doktr-app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische of psychologische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.