Welkom Proximus medewerkers!
Dankzij Proximus, vind je hier een schat aan informatie om zelf aan de slag te gaan met je gezondheid. Ontdek alle zelftesten, inspirerende blogs en adviespagina's met handige tips en tricks.
Werk vandaag nog aan je welzijn!
Leer jezelf kennen met de zelftesten
Toegankelijke zorg met Doktr
Doktr is een innovatieve gezondheidsdienst die zich richt op het verbeteren van de toegankelijkheid van zorg voor iedereen. De samenwerking met Proximus stelt je in staat om eenvoudig je gezondheid in eigen handen te nemen. Met de Doktr-app kan je snel terecht bij huisartsen en psychologen via videoconsultatie, zonder lange wachttijden.
Krijg hulp in 5 eenvoudige stappen
Log in
Download de Doktr-app en registreer met itsme®. Zo krijg je veilig en snel toegang tot onze app.
Intake & matching
Raadpleeg een beschikbare arts of psycholoog door één van de klachten aan te duiden of spreek met je eigen huisarts via 'mijn huisarts spreken'. Beantwoord enkele korte vragen over je klachten. Geef aan dat Proximus jouw werkgever is. We matchen je dan met een geschikte zorgverlener.
Kennismakingsgesprek bij de psycholoog
Indien je dit wenst, kun je eerst een gratis kennismakingsgesprek van 15 minuten met een psycholoog inplannen. De psycholoog legt zijn/haar aanpak uit en je krijgt de gelegenheid om je verhaal te doen.
Videogesprek
De zorgverlener stuurt je een bericht en start de videoconsultatie. Je ontvangt een melding op je smartphone.
Nazorg en documenten
Je ontvangt een samenvatting van het advies in de app.
Oordeelt de arts dat je te ziek bent om te werken? Dan ontvang je ook een digitaal afwezigheidsattest. Â Schreef de dokter medicatie voor? Dan vind je de documenten terug via de app of op je eID.
Vervolggesprek met de psycholoog
Tevreden over je eerste gesprek en nood aan meer sessies? Dan plan je aan het einde van je gesprek met de psycholoog makkelijk een volgende afspraak in.
Lees meer
- Stress is een natuurlijk onderdeel van het leven, maar moet in evenwicht worden gehouden met het nodige herstel. Anders bestaat het risico dat de stress zich ophoopt, wat uiteindelijk kan leiden tot uitputting en chronische ziektes. Hier zijn enkele effectieve manieren om je stress in het dagelijkse leven in evenwicht te houden.
15 maart 2024
Hoe kan ik stress herkennen?
Stressgerelateerde ziektes nemen toe en zijn nu goed voor een op de drie gevallen van ziekteverzuim. Dit roept echter de vraag op: op welk moment moeten we stress aanpakken en wat zijn de symptomen waar we op moeten letten?26 maart 2024
Gestresseerd? 5 tips om te ontspannen
Stress is iets wat we allemaal wel eens ervaren, maar soms kan het de overhand nemen en je welzijn aantasten. Hoe vind je nu een balans? Stressonderzoeker Helena Schiller uit Zweden deelt haar beste tips om te leren ontspannen.3 september 2024
Acht tips om te herstellen van stress
Je kunt het leven zien als een weegschaal, waarbij sommige elementen je fysieke en mentale gezondheid naar beneden halen en andere ze net versterken. Stress is een typisch voorbeeld van een element dat zijn tol kan eisen op je gezondheid. Hoe meer stress, des te belangrijker het is om voor tegengewicht te zorgen met gezonde factoren. Zo verklein je het risico dat stress schadelijk wordt voor je gezondheid.5 mei 2024
Effectieve pauzes kunnen stressproblemen voorkomen
Pauzes tijdens de werkdag zijn belangrijk om je goed te voelen en efficiënt te werken. Onderzoek toont aan dat sommige pauzes effectiever zijn dan andere. Hier zijn zes tips om op de best mogelijke manier pauzes te nemen.
Doktr is geen spoeddienst
De huisartsen via de Doktr-app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische of psychologische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.