Omani (25): “Net als facetimen, maar dan met een dokter.”
26 juni 2023
Net zoals vele twintigers ontdekt Omani graag een stukje van de wereld. Maar hoe graag ze ook in internationale wateren zwemt, haar oorontstekingen durven wel eens haar vakantieplannen te verstoren. Met de Doktr-app op zak heeft ze altijd de geruststelling die ze zoekt. Waar dan ook.
Oorontsteking verstoort de vakantie
Wie vakantie zegt, zegt waterpret. Helaas is dat voor Omani - zelf een medisch vertegenwoordiger - niet altijd zo zorgeloos. Door haar frequente oorontstekingen zadelen zwembaden haar vaak op met hevige oorpijn. En dat was enkele jaren geleden tijdens haar reis in Spanje niet anders.
Ik maakte mij zorgen over de symptomen, dus om zeker te zijn dat alles oké was, sprak ik graag met een arts in mijn eigen taal.
Gelukkig had ze toen al de Doktr-app op zak. Die had ze kort voordien leren kennen door haar vriend.
De digitale wachtzaal
‘De app is heel gemakkelijk in gebruik', zegt Omani. ‘Je moet wel even wachten, maar dat moet je bij een gewone consultatie ook vaak.’
Je hoeft je niet te verplaatsen voor advies. Niet naar een dokter, niet naar de wachtzaal. Ik kon tijdens het wachten gewoon vanuit m’n vakantiehuis verder gaan met m’n dag.
Dat de app niet helemaal je dokter vervangt, vindt ze maar logisch. Omani vergelijkt het eerder met facetimen met je ouders als je met vrienden op reis bent. ‘Het is de geruststelling die telt. Mocht het ernstig geweest zijn, kon de dokter me nog steeds doorverwijzen voor verdere behandeling.’
Nooit meer zonder
Sindsdien neemt Omani altijd de Doktr-app mee op reis. ‘Het hoeft ook niet altijd ernstig te zijn’, zegt Omani. ‘Bij kleine kwaaltjes ben je snel op je gemak. En als het ernstiger is maakt de dokter je snel en duidelijk wegwijs in de buitenlandse zorg.’
Ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen als ik ziek ben op reis.
Gerelateerde artikels

14 augustus 2023
Staan, zitten of liggen op het werk?
Rechtopstaand werken voor een betere gezondheid is een trend. Met de toename van thuiswerk tijdens de pandemie hebben veel mensen hun in de hoogte verstelbare bureau gemist.
Maar verbetert rechtopstaand werken echt de gezondheid? Nee, niet echt, zo blijkt. Het belangrijkste zijn pauzes, afwisseling en dagelijkse beweging.

3 augustus 2023
Hoe kun je het beste brandwonden verzorgen?
Als de zomer zindert, zindert de barbecue ook! Hete grills en open vuur kunnen jammer genoeg leiden tot ernstige brandwonden, dus neem de nodige voorzorgsmaatregelen. Houd een EHBO-doos bij de hand en leer hoe je brandwonden op de juiste manier kunt verzorgen.

17 juli 2023
Elke dag bewust leven versterkt je mentale gezondheid
Dankzij de juiste beschermende factoren ben je beter opgewassen tegen de tegenslagen van het leven. Hoe je in het dagelijkse leven staat, is van groot belang. Hier vind je enkele tips voor alledaagse keuzes die je sterker maken en je beter beschermen tegen mentale (en lichamelijke) ziekten.

28 februari 2023
Weet je wat de gevolgen zijn van slaaptekort op je lichaam?
Ben jij een van de vele mensen die ’s nachts liggen te woelen en niet in slaap geraken? Zo ja, dan ben je niet alleen. Miljoenen mensen over de hele wereld hebben moeite om elke nacht de aanbevolen 8 uur slaap te krijgen. Slaap is nochtans enorm belangrijk. Als we niet genoeg slaap krijgen, lijden ons lichaam en onze geest daar helaas op allerlei manieren onder. Gezien de uiteenlopende en belangrijke gevolgen van slaaptekort, komt het niet als een verrassing dat studies hebben aangetoond dat onvoldoende slaap verband houdt met een hoger algemeen risico op overlijden en een lagere levenskwaliteit.
In deze blogpost kijken we verder naar de symptomen en gevolgen van slaaptekort voor je lichaam. Bovendien geven we ook nog zes tips mee voor een betere nachtrust!
De huisartsen via de Doktr-app kunnen alleen hulp bieden bij primaire medische vragen die geen spoedeisende hulp of ziekenhuisopname vereisen. Indien je een dringende ziekenhuisopname nodig hebt, bel dan naar 112.