Amandine (36): ‘Doktr redde onze gezinsvakantie in Spanje’

3 mei 2023

Tijdens de zomer trekken opnieuw heel wat gezinnen de wereld in op zoek naar ontspanning en avontuur. Helaas verloopt dit niet altijd even vlekkeloos. Amandine (36) vertelt hoe haar kinderen onwel werden op vakantie en hoe ze daarbij op Doktr kon rekenen.

Ziek kind op reisZiek kind op reis

Help! Ziek kind op vakantie  

In de zomer van 2022 trok Amandine met haar gezin naar Spanje. Toen ze net aangekomen waren op hun bestemming aan de Costa Brava werden haar kinderen, die toen drie en vijf jaar waren, ziek. Omdat ze zich zorgen maakte over de toestand van haar jongste, trok Amandine naar een Spaanse arts.

‘Ik was helemaal niet gerustgesteld na de consultatie. Mijn kind werd heel vlug onderzocht en bovendien was er de taalbarrière.’

Amandine spreekt geen Spaans en de Spaanse zorgverleners begrepen geen Engels. ‘Met Google Translate hielpen we ons uit de slag, maar toen we uit het kabinet vertrokken, waren we eigenlijk niet geholpen’, gaat Amandine verder.

Gemoedrust

Amandine zocht en vond een andere manier om de juiste hulp voor haar zieke kinderen te krijgen. ‘Via een collega kende ik de Doktr-app al en voor ons vertrek had ik hem op mijn smartphone gedownload.’ De app is heel gebruiksvriendelijk vertelt ze:

‘Je maakt een verzoek aan en komt zo in de digitale wachtzaal terecht. Voor je het weet praat je tijdens een videoconsultatie met een Belgische gecertificeerde arts.’

De arts was heel behulpzaam en bracht vooral gemoedsrust. ‘Hij stelde me allerlei vragen, bevestigde mijn vermoeden en bezorgde ons een voorschrift voor de plaatselijke apotheek.’ 

Een laatste tip van Amandine

De kinderen werden snel beter en het gezin kon alsnog genieten van een deugddoende vakantie. ‘De Doktr-app blijft nu op de smartphone staan. Het is de beste manier om ook op vakantie snel toegang te hebben tot professioneel medisch advies in je eigen moedertaal.’ Amandine heeft wel nog een belangrijke tip:

‘Vooraleer je overweegt om naar een plaatselijk dokterskabinet te gaan, raadpleeg eerst de Doktr-app. Vanuit je hotel of appartement kun je snel en gemakkelijk een dokter raadplegen.’

Door deze ervaring ondervond Amandine hoe essentieel het is om toegang te hebben tot goede gezondheidszorg wanneer je op reis bent. Dankzij de Doktr-app kreeg ze die snel en eenvoudig.

Dit interview werd opgesteld samen met onze partner Christelijke Mutualiteit (CM). Sinds 2022 hebben CM en Doktr een samenwerking om mee te bouwen aan de toekomst van de gezondheidszorg en patiënten kwaliteitszorg te bieden.

Vrouw gebruikt Doktr-app op smartphoneScreenshot van de Doktr-app

Raadpleeg snel een erkende huisarts via je smartphone

  • Zonder afspraak
  • Waar je ook bent
  • Digitale voorschriften en ziektebriefjes
Ontdek het op Google PlayDownload in de App Store
QR-code Doktr-app
Scan en download Doktr