Navigatie overslaan
Taal wijzigen

Veilige en eenvoudige video­consultaties met jouw eigen patiënten

Het aantal mensen dat een beroep doet op de huisarts neemt jaar na jaar toe. Om die groeiende vraag te kunnen beantwoorden, is een hybride zorgmodel nodig. Daarbij kunnen huisartsen fysieke consultaties afwisselen met videoconsultaties en raadplegingen per telefoon, in functie van de aard van het probleem van een patiënt.

Ook huisartsenvereniging Domus Medica beschouwt videoconsultaties als een waardevolle aanvulling op klassieke consultaties én een middel voor huisartsen om meer controle over hun agenda te krijgen.

Om haar leden te ondersteunen in de evolutie naar hybride zorg, is de vereniging in maart 2022 een partnerschap aangegaan met Doktr, ons platform voor videoconsultaties. In het kader van die samenwerking geeft Domus Medica geregeld feedback over de werking van het platform en advies over mogelijke nieuwe functionaliteiten. Op die manier bouwen we samen het best mogelijke platform voor videoconsultaties in de eerste lijn.

In welke gevallen kan je een videoplatform zoals Doktr gebruiken?

Bespreking testresultaten 
Je wil de resultaten van een onderzoek bespreken met een patiënt, bijv. een radiologisch onderzoek of een bloedafname. Een ingrijpende boodschap licht je uiteraard het best in persoon toe. 

Patiënt in het buitenland 
Een vaste patiënt van je heeft een zorgvraag maar bevindt zich in het buitenland. Via een videoconsultatie kan je hem of haar toch op een kwaliteitsvolle manier helpen.  

Chronische zorg en opvolging 
Je wil een patiënt met een chronische aandoening opvolgen, bijv. iemand met hypertensie. Fysieke en videoconsultaties kunnen elkaar daarbij afwisselen.  

Voordeel voor leden van Domus Medica

Dankzij de samenwerking tussen Domus Medica en Doktr kunnen we een voordeel aanbieden aan leden van Domus Medica. Ben je lid van Domus Medica en wil je het Doktr-platform gebruiken in je praktijk, dan betaal je het eerste halfjaar slechts €10 per maand per arts (excl. btw). Het aanbod geldt voor alle contracten afgesloten vóór 30 september 2023.

Waarom Doktr?

  • Als huisarts word je vandaag geconfronteerd met uiteenlopende uitdagingen.

    Patiënten verwachten dat je steeds bereikbaar bent. Maar de groeiende zorgvraag en de toenemende administratielast die daarbij komt kijken, verhogen de werkdruk continu. Gevolg? Steeds meer huisartsen voeren noodgedwongen een patiëntenstop in.

  • Met Doktr geloven we in hybride zorg als deel van de oplossing.

    Fysieke raadplegingen zullen altijd belangrijk blijven in de huisartsenpraktijk, maar videoconsultaties vormen een welkome bijkomende optie. Zo kan je als arts videospreekuren inplannen waar en wanneer je wil, waardoor je je praktijk beter kan organiseren en een stuk controle over je agenda terugwint. En ook voor patiënten bieden videoconsultaties in heel wat gevallen extra comfort.

  • Afsprakensystemen

    Samen met afsprakensystemen zoals Doctena, MYA, Afspraken.be en Introlution zorgen we voor een vlotte integratie van video-afspraken in je afsprakensysteem. Voor meer info klik hier.

Geïnte­res­seerd?

Ben je benieuwd hoe videoconsultaties jouw praktijkwerking zou kunnen ondersteunen? Volg dan de stappen hieronder en wij brengen je vrijblijvend in contact met één van onze experts voor meer info en een demo.

Jouw contactgegevens
Referentienummers

Deze gegevens worden enkel gebruikt om je binnen de 3 werkdagen te contacteren in verband met je aanvraag. Daarna wordt deze informatie verwijderd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Veelgestelde vragen